Lista - Dag 2
Publicerat den

2. Min favorit sak i stallet
 
Min favorit sak i stallet. Det borde stå mina favorit saker i stallet xD Mina favorit saker är mitt rosa fleecetäcke, mitt träns, min grep och Fluffy såklart! xD
 



Galoppombyten & möte
Publicerat den

Hej alla fantastiska läsare! :)
 
Det är jättekul och det är så många som kollar min blogg och desssutom kommenterar! :D
Fortsätt med det!
Jag gick upp till Ebba vid 12 och vi åkte därifrån. På tavlan som finns på boxen står det att han ska ha regntäcke hela tiden men han hade inget när jag kom dit idag.
Jag gick upp och mockade åt Fluffy, bytte vatten och fixade maten. Skönt att jag har en häst som inte går runt i boxen. Det var kanske 4 bajshögar så det gick fort att mocka.
Sen gick vi och åt.
Efter det gick vi och hämtade hästarna och jag gick upp till privatstallet. Fluffy hade inte direkt lust att stå still men han har ju bara stått där en natt så. Han har blivit jätteduktig men hovarna nu också :)
Ebba hann klart före mig men jag borstar så himla noga... xD
Skrittade inte fram sådär jättelänge. I traven bytte jag varv mycket eftersom jag tänkte träna lite galoppombyten. Gjorde lite serpentiner också och även lite volter. Innan jag började galoppera travade jag över 1 bomm några gånger i båda varven. Han kom rätt alla gånger ;)
Galopperade ungefär 2 varv innan jag kom på bommen i båda varven. Gud va duktig han var idag i högergaloppen! Den är inte ostadig längre och han har fått bättre balans. Dessutom är högergaloppen stärkt :)
När jag tyckte det kändes bra började jag med att byta galopp vilket inte gick så bra... Men som Malin Bayard (stavning?) sa, de lär sig inte på ett ridapass utan det kann ta 5, 6, 7 gånger innan de har lärt sig vad de ska göra. Travade av honom och mockade lite i ridhuset efter honom. Han har blivit jättelös i magen och tror att det beror på ensilaget så imorron ska jag blanda både torrt hö och ensilage och se om det blir nån ändring. Innan jag gick på möte satt jag på honom svett-täcket så han fick torka lite. Gjorde lite annat innan det var dags att gå upp till caféterian för möte. Vi pratade ju om spökkvällen och vad vi ska göra. Sen gick vi också rundan och kollade vart vi alla skulle vara. Längtar! :D
Efter mötet fixade jag med skåpet som jag fick idag. Blev väl ganska bra men jag ska byta skåp sen så jag fpr fler hyllor...
Tyckte att Fluffy hade gått ganska hårt idag så jag hade på liniment och eftersom han var lös i magen så sket han ju ner hela svansen så den tvättade vi rent med varmt vatten innan vi åkte hem.
Imorron blire träning ;D
 
Visst passar han bra i sin röda grimma? :)



INTE SANT! :D
Publicerat den

Det kan inte vara sant?!
Har fått ännu ett besökarrekord! :D
Ni är helt enkelt bäst! ♥
Funderar på att ha nån tävling eller nått snart, bara mamma går med på det ;)



Lista - Dag 1
Publicerat den

Nu börjar jag med listan!
 
Presentera dig och din häst.
 
Emilia Jansson: Jag är då en hästgalen tjej på snart 13 år. Jag har ridit i typ 6 år och kan väl inte säga att jag är dålig ;) På min fritid så är jag oftast i stallet med min egna häst Fluffy, men jag gillar också att vara med kompisar, blogga och massa annat.. Min största idol är nog John Whitakermen jag har fler också! Jag gillar nästan all sorts musik och tycker om att fota!
För övrigt är jag en envis brud som lever för hästar, hoppas du kommer följa mig mot toppen! :)
 
Munsboro Feathers: Fluffy är en snart 7-årig tinker valack. Eller han är en korsning. Han kommer från Irland, härstamning okänd. Eftersom vi inte vet vad hans mamma och pappa heter så fyller han år på nyårsafton ;) Brunvit skäck som älskar att hoppa och gillar långa mysiga uteritter. Han kan vara lite stark men det är väl nått jag får leva med. För övrigt är han en lätt lärd liten C-ponny som älskar att gosa och är den snällaste av dem snällaste och han gillar att vara smutsig helst lerinpackning... Han är så snäll så han är dum, ibland xD
har aldrig försökt sparka mig eller nån annan och vill alltid det bästa för ryttaren. Lyssnar rätt bra och står aldrig imot, han gör allt för ryttaren som sagt. Försöker alltid och han kan visa att han kan!
Just nu är han lite runt om magen men det ska vi ändra på nu! ;D
 
 
 
Kolla in imorron för Dag 2 och annat ;)
 



FRÅGESTUND
Publicerat den

Frågestund tills imorron kväll!
Bomba mig med frågor!
 
 



Hästloppis & uteritt
Publicerat den

Hej allesammans! :)
 
Har fått ett besökarrekord och har fått fler än vad jag fick på min och Ebbas gamla blogg! :D Ni är så bäst alla läsare men jag tycker ni ska bli bättre på att kommentera och ställa frågor! :)
Först åkte jag och mamma på hästloppis och hade inte tänkt köpa nått speciellt men jag hittade lite saker (bilder nedan).
Vi träffade och såg några vi kände.
När vi var nöjda och hade gått typ 3 varv så åkte vi till Barnes Hus och köpte godis. Mina  matburkar till Fluffy är ju köpta där. Hade ju lila men jag behövde en till lila men eftersom jag har en grön grep och en grön vattenhink så var jag ju tvungen att köpa gröna matburkar xD
Vi gick på Lindex och lite annat också innan vi åkte till stallet.
Jag och mamma tog ur alla saker vi hade i bilen upp till privatstallet och vi hittade ett skåp som vi trodde att jag skulle ha men Frida hade paxat det först. Men imorron får jag ett skåp och sen tänker jag byta till ett annat när nån flyttar så jag får fler hyllor ;)
Just nu ligger mina saker i 3 IKEA påsar då 2 av dem ligger i Fridas skåp och en ligger i ett hörn med grepen och ett täcke xD
Boxen var iaf ren och eftersom vi inte är inne på en ny månad så fyllde jag inte på med nå spån och det var inte akut heller så.
Sen så fick jag ett regntäcke av Frida. Vi bytte mot en vattenhink xD
Asså, Frida är så himla snäll! :D
Men hon kanske fick lite dåligt samvete när jag hade tänkt ta det där skåpet. Hon sa t.o.m att hon kände sig som en häxa.
Men herregud, nån gång kommer väl ett skåp bli ledigt!
Eftersom jag skriver lite halvfint så fick mamma skriva på matburkarna. Vi märkte ganska mycket med både mitt och Fluffys namn. Boxen, vattenhinken, tränshängaren, täckeshängaren och saltstenskartongen eller vad jag ska kalla det.
Idag gjorde jag i ordning Fluffy där nere en sista gång och vi provade dem sakerna vi köpte. Allt passade väl hyfsat bra förutom sadelgjorden.
Innan vi åkte hem så fixade vi sånna här namn grejer på alla Fluffys täcken och skrev lite på en tavla som sitter på boxen. Skrev att han ska ha regntäcke ute nu och att han ska vara naken inne, alltså inte ha nått täcke alls! xD
Sen började jag och Ebba att borsta våra hästar och sen bärde det iväg till skogen. Vi red mot bommen idag och det var super kul! :D Vi galopperade där vi bommen och hade mysigt. Men sen ville inte hästarna sluta galoppera. Vi red vid fälten hem och nån dag så tänker jag rida där. Det var liksom som en kvadrat där dem hade åkt med traktor.
I stallet så sadlade och tränsade jag av Fluffy innan jag gick upp till hans box. Det första han gjorde var att slicka på saltstenen! Han älskar verkligen saltstenar, menar verkligen älskar! Tror också att han har lite saltbrist eller vad jag ska säga.
Sen hade jag på liniment och borstade av honom.
Sen fixade vi lite annat innan vi åkte hem.
Imorron ska jag ta ett pass på banan och sen blire US-möte ;)
 
Blev ett par nya ridbyxor så jag har nått att byta med. 75:-
Ett pullarträns som såg nästan nytt ut 120:- Men jag fick köpa tyglar till
Repgrimma 25:-
Täcket jag fick av Frida
En glad ponny i sin nya box ♥
 
 



Roligt videoklipp
Publicerat den

Seröst?! Hur kan hon?
 
 



Morgondagen planer
Publicerat den

Tänkte berätta lite vad jag ska göra imorron :)
Som ni vet ska jag på hästloppis först och sen åker vi till Barnens Hus och köper godis. Sen åker vi till stallet och då ska jag väl fixa alla grejer uppe i stallet. Maten & vattnet ska väl fixas och saltstenen. Ska kolla hur mycket spån det är i boxen också. Sen drar jag och Ebba ut och rider. Vi kanske rider mot bommen eller nått ;) Har inte ridit ut på jättelänge så det ska bli kul. Jag har antingen inte haft nån som har kunnat följa med mig eller så har jag inte hunnit men jag försöker att rida ut minst 1 gång i veckan. Kanske filmar när vi rider så ni får en film, har inte lagt ut nån på sistonde! Vi hörs imorron alla kära läsare <3




11 månader nu!♥
Publicerat den

Idag är det precis 11 månader sen jag fick Fluffy som foderhäst ♥
Trodde aldrig han skulle bli min egen!
 
Älskar dig buspojken ♥



Nytt!
Publicerat den

Har precis ätit tacos och före det så handlade vi lite nya saker.
Vi åkte till Granngården först. Där köpte vi en grön grep, ville ha en röd egentligen men då fanns det inte en sån där lite böjd eller vad jag ska kalla det. Vi köpte också en sadelgjord, saltstenar och 2 hinkar. Vi köpte en hink åt Frida också men det fanns bara lime-gröna.
Fluffy ska ju ha mineraler också men han klarar sig ett tag till utan.
Liniment ska jag också köpa lite senare. Jag har en Liniment-Blue men jag vill ha Radital också ;)
Lääääääääääääääääääääääängtar tills imorron då Fluffsson får flytta upp! :D
Innan stallet imorron ska vi väl åka på hästloppisen på SORF och sen ska vi åka och köpa en till matburk. Frida sa att vi skulle ha en till middagsburk så han aldrig blev utan middag. Vi säger att jag har utsläpp en dag och då fixar jag ju middagsburken då och nästa dag kommer jag till stallet efter hästarna har fått middag och då får ju Fluffy ingen middag.
Aja, nästa köp blir väl ett träns hoppas jag ;)
Fixar bilder från google då alla mina grejer ligger i bilen :)
En parfym och ett par nya stövlar blev det också ;)
 
Blev en sån här fast i grön då
Fast i grön
 



Veckans vill ha
Publicerat den

B-vitamin Hööks 149:-
Svettskrapa av nå slag
En större ryktlåda
Liniment Gel
 
 
 



Sista torsdagsträningen som fodervärld
Publicerat den

Hej hej! :)
 
Hann inte skriva om torsdagsträningen igår för att jag kom hem 22.30 från stallet och då var jag sjukt trött...
Red inte i den gruppen som jag brukar för att mamma var tvungen att betala räkningar och massa skit så då hann jag inte!
Fluffy var ju självklart full med jord och lera...
Fick rida med vuxen gruppen och vi jobbade med att ställa hästarna och få loss på högersidan för min del.
Efter ridningen så gick jag ner och fixa med Fluffy.
Tog ut honom och sen gick vi in till Jessica. Jag lekte med Elin hela tiden så jag var inte med och prata. Elin skrattade hela tiden och ja.
Nu vet jag vilken box Fluffy kommer stå i och idag eller imorron ska vi på Granngården och köpa b.la vattenhink. På lördag flyttar jag upp och på tisdag har jag mitt första insläpp! :D
Fluffy ska få stå i en storhäst box tills en annan flyttar! xD Han kommer drukna! Nej då! + att han kanske skulle få stå med nån storhäst i hagen xD
Imorron blire hästloppis och tur att Frida hjälper mig att visa var jag ska lägga alla saker där uppe! :)
Tack så mycket Frida!
 
 



Imorron
Publicerat den

Skriver hur träningen gick imorron och dessutom blev jag hästägare för bara några minuter sen! :D




Ny design!
Publicerat den

Den här designen är jag faktiskt nöjd med! Nu tänker jag ha den läääääääääääääääänge! Den förra kunde man inte ha nån presentation på så.
Aja, kommer snart upp en till lista! ;)
 
Kram



''Fluffy-listan'
Publicerat den

1. Presentera dig och din häst
2. Min favorit sak i stallet
3. Första bilden/bilderna du tog på din häst
4. Så här är min häst att rida
5. Så här ser mitt ridschema ut på ett ungefär varje vecka
6. Dethär äter min häst varje dag
7. Så här borstar jag min häst (video)
8. Därför fastnade jag för ridning
9. Bilder & text om de sköthästar jag har haft
10. Beskriv ett vanligt ridpass
11. Dethär finns i min ryktlåda
12. En nytagen bild & 5 punkter som beskriver min häst
13. En rundtur i stallet (ska försöka att inte få med några hästar eller personer, fast Fluffy kanske får vara med xD)
14. Dethär finns i mitt skåp
15. Mina sysslor i stallet
16. Skriv lite kort om min ridklubb
17. Vad jag är inriktad i
18. Min hästs vardagsoufit (täcken, utrustning o.s.v)
19. Min ridutrustning
20. Därför är min hästspeciell ♥
21. Den bästa/coolaste bild du har på din häst
 
Ville göra en lite längre lista så jag kan ha den ett tag ;)
Börjar om nån vecka!
Du får självklart låna den om du frågar! ;)
 
 



Barbacka
Publicerat den

Efter skolan kom Ebba och hennes mamma och hämtade mig vid skolan och vi åkte direkt till stallet. Jag bytte om och sen gick vi och hämtade våra hästar. De var självklart blöta men jag tog en skrapa och tog bort lite vatten från Fluffy. Då torkar han ju fortare och jag satte på honom hans fleecetäcke. Sen mockade jag och Ebba en box och bytte vatten. Sen gick Ebba upp till ridhuset för att hon skulle träna.
Jag tog fram mina grejer och tämde kärran innan jag gick upp och kollade.
Jag hämtade kaffe åt Jessica också.
De hoppade fram på två plank som låg på sockerbitar. De stod på varsin kort sida. Sen hoppade dem en liten studs eller vad jag ska kalla det med 4 kryss och en bomm imellan varje. Sen hoppade dem också en låda till ett räcke med kanske 4-5 galoppsprång imellan.
När Ebba skrittade av gick jag och borsta Fluffy. Han hade torkat ganska mycket s å jag behövde inte borsta så himla noga när jag ändå skulle rida baracka i den blöta paddocken.
Försökte jobba honom lite men det var väldigt svårt eftersom underlaget var det sämsta som går!
I traven kunde jag knappt jobba nått för att han kunde inte trava sakta på grund av underlaget. Han sprang iaf mycket. Jag flyttade också lite för skänkeln och det börjar ta sig ;D
Skrittade av fram och tillbaka på vägen.
Sen gjorde jag det vanliga efter jag ridit oc när vi väntade på mamma kollade vi på träningen.
 
Imorron så blire en bra dag! Har träning och vi ska hoppa och efter träningen så ska vi skriva på papper! :D
 
 



Studiedagar nu!
Publicerat den

Hej :)
 
Började 8.25 men såklart började mamma och Cornelia hålla på och låta. Men jag vaknade ändå tidigare än vad jag behövde...
Första lektionen var bild och jag började på en tavla som det sen ska stå en text på. Skrev ut mitt stileben också.
Sen hade vi SO med Lars. Först sa han att vi skulle låssas jobba men sen hittade han ett papper där det stod vad vi skulle göra. Efter det hade vi lunch, iaf de som inte hade spanska. Vi skyndade oss till matsalen så vi skulle få rester xD
Sen hade vi tyska och Vågbro hade nån friluftsdag så vi var bara 10st.
Vi lärde oss lite siffror, eller vi repeterade rättare sagt!
Engelskan var tråkig som vanligt och vi jobbade bara i ett häfte.
Matte var sista lektionen och vi gjorde nån lek då man skulle sätta sig på bordet och utmana nån på matte tal och den har jag gjort förut men Maritha skrev på tavlan istället för att säga som Csrin gjorde.
Så nu har jag lång helg! :D
Studiedag torsdag fredag! ;)
Förlåt för att jag inte har börjat med listan och det men jag ska nog göra en egen lista imorron och en ny lista om Fluffy :)
Men imorron fixar jag det! ;)4
 
 



Stilleben
Publicerat den

Mitt "snygga" stilleben! Ni som undrar, fick läxa att sätta ihopa massa saker och ta en bild ;)




Galet dressyrpass
Publicerat den

Tog bussen till stallet idag. Bussen var sen, som vanligt asså! Tur att jag inte hade nån tid att passa!
När jag kom dit gick jag och bytte om. Sen gick jag och hämtade Fluffy. Han var ju väldigt ren! Eller inte...
Han hade rullat sig och var full i lera men inte så mycket lera som han va en gång förut, bild kommer! ;)
Jag fyllde på med vatten också, de hade inget vatten alss så Pedro & Fluffy var jättetörstiga!
Hämtade alla grejer innan jag började borsta.
Det tog typ 1h att borsta så mamma hann komma men Cornelia skulle ju rida så. Dem red ut så jag hade ganska mycket tid på mig.
Ändrade mina stigläder till dressyrläder och sen började jag med att ställa honom innått. I traven gjorde jag samma sak men även lite volter här och där och serpentinbågar.
I galoppen så ville han hellre springa än jobba! I vänster varv gick det väl helt okej och ibland fick han en fin och kort  galopp men i höge rvarv var han helt omööjlig! Det gick nästan inte att få stopp på honom!
Jag fick styra upp honom i väggen flera gånger!
Hoppas han har skärpt sig till imorron!
Jag hade ingen box när jag hade ridit klart så han fick stå lös på gången xD
Kommer att bli skönt att alltid veta att man inte behöver skynda sig för att ha en box utan att man har en box som ingen annan får stå i och som bara jag mockar! :)
Borstade av honom och fixade lite innan jag tog ut honom.
 
Här kommer 2 bilder från i höstas! ;)
 
Hehe, lite lerig?! xD
Han blev iaf ren! xD
 
 



Skolan...
Publicerat den

Ja, tänkte bara berätts lite kort vad jag gjorde i skolan idag. Vi började med bild och då ritade jag ännu ett hästhuvve xD
Sen hade vi väl de vanliga ämnena. På lunchen gick jag, Mina och Ella på stan en snabbis. Igår blev en lärare på Bergviksskolan knivhuggen :O
Aja, den bästa lektionen var väl matte eftersom vi fick lyssna på musik då + att det var sista lektionen.
Då lyssnade jag och Mina på en låt som vi lyssnade på hela tiden i 5:an troja :)
 
Sen tog jag bussen hem med Ella och några andra!
 
 



Besiktning
Publicerat den

Hallå igen!
 
När jag var i skolan så smsade mamma och sa att Fluffy hade gått igenom besiktningen och att vi skulle börja betala och skriva på papper! Asså, jag blev så glad att jag började grina... Först skrattade jag och sen blev jag tårögd... xD Mina började skratta åt mig! xD
Aja, jag blev iaf super lycklig!
Jag var jätterädd att han inte skulle gå igenom och att han var sjuk eller nått. Men såret som han fick i sommras hade inte riktigt läkt än och det var nått som var kvar.
Men på torsdag efter träningen smäller det och jag blir snart hästaägare! :D
På lördag skulle det bli ledigt så hoppas det nurå! :)
Imorron tar jag bussen efter skolan till stallet och rider Fluffsson ;)
 
Haha! xD
 
 



Nya schemat!
Publicerat den

Hejsan! :)
 
Idag kollade jag nya schemat. Jag tycker att vi fick ett bättre schema period 2 än nu. Vet ni när vi börjar på tisdagar? :D 11.55 Helt sjukt! :D
Fast vi går ju till 16 men vi har bara tyska, matte & hemkunskap så. Jag har hemkunskap som elevens val!
Matten är väl bra för då får vi ju lyssna på musik. Hade vi börjat 7.45 hade vi fått gått till 16 iaf eftersom elevens val inte flyttas!
Idag började vi iaf 7.45 och mina kusiner gick upp samma tid som mig :O Jag går upp kl 6...
Gjorde mig i ordning men jag höll på att missa bussen för att jag blev så glad av det nya schemat!
Vi skulle ha haft SO men Svennis var sjuk. Dem säger ju att man slipper ha lektion om läraren kom 10-15min försent men Göran sa att det är bara nått dem säger! Eftersom vi inte visste vad vi skulle göra i SO:n så hade vi nån ordlek. Sen gick vi på idrott.
Äntligen fick vi va i gymmet. Kerstin visade nästan alla masikner vi kunde prova på, Jag hade hoppats på att det fanns nått slags löpband men det fanns det inte.
Sen gick vi till matten och jag hade glömt hörlurarna :(
På engelskan fick vi äntligen våra skolkataloger och skolfoton :D Dem var verkligen efterlängtade!
Jag såg väl okej ut iaf :)
Sista lektionen var NO och jag började typ grina i klassrummet! Ta reda på varför i ett annat inlägg! ;)
 



Träning 23/9
Publicerat den

Hallå igen :)
 
Inatt sover mina 2 kusiner här :)
Aja, åkte ju hem efter tävlingen och jag åkte tillbaka till stallet vid 16.00 typ, lite tidigare ;)
Fluffy ville inte direkt gå in så jag och mamma fick gå nästan längst ner.
Han var väl hyfsat ren iaf. Mamma borstade medans jag tog på mig mina saker. Lite seg jag är eller? xD
Men mamma vill inte ens försöka kratcha hovarna på honom...
Så jag fick göra det.
Idag pratade Jessica med nån veterinär så han blir äntligen besiktad imorron! :D Och det är typ 3 hästar som ska flytta men detn kanske tar ett tag men jag får nog den första boxen som blir ledig ;) Vi får se hur jag gör med skåpet. Jag får väl välja imellan dem som blir lediga och Jennifers skåp har inte så mycket hyllor som jag vill ha, ja kräsen! xD
Fick rida i den blöta paddocken men det gick ju bra också. Började skritta fram själv och sen travade jag lite själv.
Sen kom Jessica och jag gick in på en volt och skulle ställa honom både inått och utått och jag skulle byta varv mycket. Sen saktade jag av till skritt och skulle ställa honom utått efter ett tag så skulle jag fatta högergalopp några gånger. Sen började jag hoppa, det blev mest lösgörande idag men jag hoppade ju faktiskt i torsdags och vi ska hoppa igen på torsdag så jag klarar mig!
Hoppade ett kryss och fortsatte till ett räcke. Han lyssnar inte alls nå bra på det bettet han har nu så nästa träning ska jag byta till ett annat bett, hoppas att jag inte får rida på ett pessoa! Jag gillar inte sånna bett direkt...
Eftersom han inte lyssnade så bra så skulle jag göra en halt efter. Sen skulle jag gå på en liten volt och hoppa ett räcke. Till sist blev han skitarg och jag trodde att han skulle bocka av mig eller nått men jag tror att han är för snäll xD
Travade av länge och sen skrittade jag och mamma ut i skogen en bit. Haha, Fluffy tog upp huvvet jättehögt och åt massa löv och grenar xD Hade tråkigt nog inte mobilen på mig...
Jag tog av alla grejer och gav honom mat.
Ska fråga Jessica hur mycket havre han ska ha sen och om han ska ha nå annat foder också :)
 
Vi eller mamma gick ut med en höbal och jag gick ut med Fluffy och sen tog vi in Revve och Krypto innan vi åkte hem.
 
 
Hare bra ♥
 



Hopptävling i Delsbo
Publicerat den

Tjena! :)
 
Klev upp kl 5 imorse, helt otroligt! Det var asmörkt ute också! xD
Emilia, eller ja hennes mamma kom och hämtade mig vid 6 och vi åkte till stallet.
Betty hade massa urin fläckar på rumpan, typsikt...
Alla i storstallet fick mat också innan vi åkte.
Sen bärde det av till Delsbo. Vi åt frukost i bilen och lyssnade lite på musik.
När vi kom fram så gick jag och Emilia och anmälde henne och sen gick vi banan. Banan var lätt och inga titthinder. Men underlaget var inte det bästa. Det läckte t.o.m in i mina skor...
Ska jag börja tävla Fluffy så får jag nog tänka mycket på hur underlaget är! Så han inte går omkull eller nått men han har blivit smidigare och han har inte snubblat nästan nån gång nu senaste tiden :) Dessutom tror jag att jag tänker tunna ur hovskägget lite, om jag kan... Och kanske klippa det lite kortare. Jag ska absolut inte ta bort mycket men jag vill ju att han ska kunna ha benskydd, aja vi får väl se! Mamma tycker inte vi ska ta bort nått men jag vill ta bort lite!
Jag hjälpte till och hålla i Betty och så när dem gjorde i ordning henne men hon ville helst inte stå still xD
Sen gick vi till banan och kollade lite på dem andra, asså jag och Isabell.
Det gick iaf jättebra för Emilia och hon kom felfritt och fick rosett ;)
Sen gick vi upp med Betty och sen tittade vi på L:C. Nån ramlade av och nån rev men Isabell blev placerad :)
Vi kollade på Cia och Borga innan vi åkte hem. Han som prata i högtalaren vet ni, han sa Sia istället för Cia xD Man säger ju Kia fast det stavas Cia :)
Det gick fort att åka hem och jag hoppade av vid E-center där mamma kom och hämtade mig och så köpte hon en hamburgare åt mig ;)
Om en timme ska jag åka till stallet och ha en liten träning med gulleplutten och hoppas att jag kan börja hoppa i onsdagsgruppen igen snart! :D
Ska fråga Emilia om jag kan låna några bilder som hon tog med sin systemkamera :)
Men det får bli ikväll!
 
 
Printscreenade bilder ;)
 
 
 



Regndag i stallet med Jennifer
Publicerat den

Hej hej! :D
 
Mitt första hästinlägg här på bloggen! ;)
Gjorde mig i ordning och åt innan jag, mamma, Cornelia och Olivia (Cornelias kompis) åkte till Barnens Hus och köpte bland annat matburkar till Fluffy :)
Hade ingen bra penna så jag skriver på burkarna imorron och då kan ni få en bild också ;)
Det fick bli lila burkar då det inte fanns typ nå andra burkar i nån annan färg i den storleken.
Sen åkte vi och hämtade Jennifer. Vi hade ju tänkt rida ut idag men det regnade hela dagen så vi väntar till nån annan dag! Vi tog in Fluffy först och sen fikade vi lite innan vi tog in Tracy. Tracy skakade som tusan, hon frös som jag vet inte vad! Tur att hon fick ett regntäcke iaf! Sen satte vi på dem fleecetäcken och lät dem torka bra länge. Men sen borstade vi och Fluffy var smutsig under magen, typ lera över hela!
Tur att han är svart under magen xD Fast han är vit där sadelgjorden sitter och jag tog bort så mycket jag kunnde där. Annars får ju stackarn skavsår...
Vi gick upp till ridhuset men Jennifer fick gå ner och ta fram en sadel medans Jessica höll i Tracy. Jag hade skrittat i kanske 10min när Jennifer kom upp och hon tyckte att Tracy kändes konstig på högerbak. Helt riktigt hade hon tappat en sko och blivit öm så Jennifer kunde inte rida... :( Det är ju inge bra och rida om hästarna är öm! Jag ställde Fluffy mycket under hela passet och han började söka sig neråt ofta. Men han typ nickar eller vad man ska säga. Han kan inte stanna i den formen så snart ska jag väl börja med hjälptyglarna ;)
Tränade lite galoppfattningar också. Men det var ganska mycket hästar i ridhuset så jag red bara 40min, 45 kanske.
Jessica sa att han snart skulle få bort sulan han har på högerbak som han fick när han blev halt :D
Vi får väl se om han kommer ha skor på bak eller om han ska gå helt barfota. Just nu har han skor på bak.
Jag gick ner i stallet och borstade och masserade honom lite. Tänker inte börja med liniment förns han har flyttat upp. Och då ska jag linda hans ben också ;)
Glömde skriva att jag väntade lite på Jennifer när hon skulle upp till skåpet och hämta sina skor och då stod Fluffy och lutade sig mot mig och la mulen på min axel och typ sov xD♥ Mysig vare iaf ♥ Fluffy älskar att gosa! :)
 
Imorron blire iaf att åka till Delsbo på hopptävling och vara hästskötare och kolla när Emilia startar sin trejde tävlng på Betty :)
Och även träning för mig! :D
 
 
Vanessa tyckte mitt täcke var snyggt! :D
Kram ♥



Nya bloggen
Publicerat den

Hej, mitt första inlägg :)
 
Jag och Ebba bestämmde oss för att starta en varsin egen blogg och ta bort den andra för att nu har det ju kommit att man kan ta bilder från Instagram. Eftersom vi har Ebbas instagram kan inte jag ta mina bilder. Men nu lovar jag er att jag ska ha kvar den här bloggen minst 1 år!
Aja, ska gå efter ett litet ''schema''.
 
Måndag: Båda listorna (börjar när Fluffy är min)
Tisdag: Roligt klipp
Onsdag: Båda listorna
Torsdag: Båda listorna
Fredag: Veckans vill ha
Lördag: Hiss&Diss
Söndag: Bästa hästklippet
 
Kanske lägger till nått mer!
Kika in imorron och läs om min uteritt med Jennifer och öven Hiss&Diss ;)
 
 
/Emilia



Välkommen till min nya blogg!
Publicerat den

Mitt första inlägg.